Tak för små och stora byggnader

Alla fastigheter, stora som små, behöver nytt tak några gånger under sin livstid. Ju bättre kvalitet på det nya taket som läggs, desto längre kommer det att hålla. 

En fastighet – stor eller liten – som får ett nytt tak får ofta en rejäl ansiktslyftning, mer eller mindre automatiskt. Det är dock viktigt att taket passar byggnadens stil, men det betyder inte att man måste välja samma material som tidigare. Har det ursprungligen legat tegelpannor på taket går det i de flesta fall att ersätta dem med ett plåttak, utan att offra det estetiska. Även betongpannor kan fungera i många fall.

Takläggning Örebro

Underarbetet är också viktigt. Som du kan läsa om på sidan tiotak.se/taklaggare-i-orebro handlar det bl.a. om kvaliteten på skruvarna som används. I ett klimat som det svenska kan detta också spela stor roll för hur länge det dröjer innan ett nytt tak måste läggas. 

Falska takläggare lurar fastighetsägare

Den som äger en hyresfastighet, eller sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening som behöver nya tak, begär alltid in offerter när ett nytt tak ska läggas. Visst förekommer det fusk och bedragare även här, men det är framför allt privatpersoner som äger småhus som drabbas av bedragare när det kommer till takläggning. Lokaltidningen Mitt I, som har upplagor för olika delar av Stockholmsområdet, har låtit en jurist tipsa ge läsarna råd om vad de kan göra om de börjar misstänka att något inte står rätt till med en takrenovering, efter att den påbörjats. 

Juristen säger att det är svårt att häva ett avtal om det inte finns någon ångerrätt i avtalet, och ofta väljer oseriösa hantverkare att ta bort denna klausul från sina avtal. Det kan dock gå att hävda att att avtalet har ingåtts på felaktiga grunder. Om detta lyckas kommer avtalet att hävas.