Begränsningar vid badrumsrenovering

Vi är nog många som drömmer om ett nytt badrum. Men det kan vara bra att ha realistiska förväntningar på vad som är möjligt när man renoverar sitt badrum. 

Om du vill ha ett nytt badrum bör du utgå från det gamla. Det finns nämligen vissa begränsningar som du bör vara medveten om. 

  1. Ytan. Vad vill du ha plats med i ditt nya badrum? Om du inte ska flytta väggarna är det viktigt att du är medveten om att inredningen måste passa till badrummets mått.
  2. Golvbrunnens placering. Om du inte ska bila upp golvet och dra om rören måste du rätta dig efter var golvbrunnen sitter idag.
  3. Din budget. Det går att renovera även ett litet badrum så att det kostar hur mycket som helst. Gör en budget och håll dig till den. Du kommer troligen att få kompromissa på några punkter, men du kommer ändå att få ett badrum som du är nöjd med, om du inte har helt orealistiska förväntningar.
  4. Tiden det tar att renovera badrummet. I de flesta fall tar det lång tid att göra en badrumsrenovering. Fundera på hur ni ska lösa behovet av badrum under tiden renoveringen pågår.
Badrumsrenovering

Du kan läsa mer om badrumsrenoveringar på https://www.startile.se/

Ett badrum i badrummet

En stark trend när det kommer till badrumsrenovering är att bygga det nya badrummet inuti det gamla. Mer om detta finns att läsa på  https://www.vvsforum.se/2021/08/5-starka-renoveringstrender/. Det är en metod som har både fördelar och nackdelar. Den främsta fördelen är att det går snabbare, och att det blir möjligt att bo kvar i bostaden under den period renoveringen pågår. Man behöver med andra ord inte flytta till en evakueringslägenhet om man bor i en liten lägenhet med ett badrum. Nackdelen med denna metod är att det nya badrummet blir mindre än det gamla.